Társasházak

Társasházi videorendszer

Miért fontos a lépcsőházba, kapualjba telepített kamerarendszer?

A felszerelt kamerarendszer nagy visszatartója lehet egy nem kívánt eseménynek, már a puszta jelenléte is nyugalmat jelent a tulajdonosoknak. A betörések, lopások száma csökken, de a rongálókat, vandálokat is nagy valószínűséggel visszatartja. Ha mégis tényleges esemény történik, a felvételek könnyen visszakereshetők, kimenthetőek így a rendőrségnek is nagy segítséget nyújt az elkövetők kézrekerítésében. A rögzített felvétel akkor is hasznos lehet, ha az épületben a lakóközösségre tartozó eseményeket szeretnénk ellenőrizni.

Figyelem! A társasházakban felszerelt kamerarendszerekről szóló törvény az alábbiakról rendelkezik:

Fontos, hogy már a bejáratnál fel kell hívni a figyelmet, hogy a társasház kamerával megfigyelt terület.
A kamerarendszer üzemeltetője kizárólag a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvényben meghatározott személy lehet. Cégünk megfelel ennek a törvénynek és vállalja a rendszer üzemeltetését, valamint a videorendszer kezelését is.
Az utcafront rögzítésére is lehetőség van, de erre engedélyt kell kérni az önkormányzattól.
Ugyan a digitális rögzítő mozgástól és tárterülettől függően akár egy hónapnyi felvétel rögzítésére lenne alkalmas, viszont a társasházak kamerás megfigyelő rendszereiről szóló törvény értelmében a közös tulajdonban álló épületrészeken készült felvételeket maximum 15 napig lehet csak megőrizni.